Cumpără vinuri
Cumpără vinuri
Fondatori / Proprietari
Oliver Bauer, Raluca Bauer
An înființare
2012
Website
Enolog
Oliver Bauer
Crama Bauer este fondată în 2012 de Oliver și Raluca Bauer, cu obiectivul de a redescoperi potențialul soiurilor românești, cât și terroir-ul unic.
Filosofia "Creativitate naturală" este surprinsă în toate aspectele vinificației și cultivării viei, astfel încât fiecare soi își exprimă caracterele specifice, iar vinurile obținute sunt autentice.
La Crama Bauer se face microvinificare dintr-o singură parcelă din care rezultă vinuri monovarietale, din soiuri rare sau autohtone. Strugurii utilizați provin din parcele vechi și limitate ca suprafață, de la alte crame din zonă (Crama Știrbey, Casa de vinuri Iordache) sau de la alți proprietari privați. Maturarea vinurilor se realizează în budane de stejar cu capacitate de 1500-2000 litri.
Vinurile produse nu se găsesc în retail, însă pot fi găsite în diferite locații HORECA sau în magazine de specialitate.
Soiuri de struguri: Sauvignonasse (Sauvignon Vert sau Friulano), Sauvignon Blanc, Crâmpoșie Selecționată, Crâmpoșie Aromată, Fetească Regală, Merlot, Novac, Negru de Drăgășani, Pinot Noir, Cabernet Franc, Syrah, Petit Verdot, Fetească Neagră, Riesling de Rhin
Oliver Bauer, născut în Germania, a avut contact cu via din copilărie, la 10-11 ani lucra în vie și în cramă alături de familie, dar hotărârea de a face vin a fost luată după liceu. A urmat studii de specialitate în sistem dual, astfel a beneficiat atât de pregătire teoretică, cât și de practică în diferite crame.
În căutarea unei noi provocări în viața profesională, Oliver a aflat de la Sigmund Kripp, proprietar al unei crame din Austria, că fratele său, Jakob Kripp, alături de soția sa, Ileana Kripp, vor să relanseze o veche cramă faimoasă din România. Ajuns pentru prima dată în Drăgășani în 2003 pentru a antrena staff-ul de la Crama Știrbey, Oliver a fost convins de potențialul zonei și a revenit frecvent în 2004, an în care a devenit enologul cramei.
Raluca este din Buzău, iar după terminarea studiilor superioare în București, a lucrat alături de fratele și cumnata sa în organizarea de evenimente. Astfel, a participat la organizarea unuia din primele târguri de vinuri din București la care au participat numeroși producători din țară, printre care și crama Știrbey. Aici, s-au întâlnit pentru prima dată Oliver și Raluca, în fața unui pahar de Tămâioasă Românească demi-dulce de la Știrbey.
Astăzi, îi vei găsi la crama Bauer unde te vor întâmpina cu voie bună, degustări de vinuri, vizita cramei și numeroase povești despre vinuri.
Dacă vii de pe Centura Drăgășani, virează pe strada Dealul Olt și la următoarea intersecție, continuă drumul la dreapta. Dacă vii de pe strada Dealul Viilor, la intersecția cu strada Dealul Olt, continuă drumul în față. Crama Bauer este prima construcție pe partea dreaptă, la numărul 10.
Featured tours
0
comuna Dobroteasa, județul Olt
0
comuna Sâmburești, județul Olt
Strada Dealul Viilor, nr.77, sat Călina, comuna Prundeni, județul Vâlcea
Strada Dealul Olt, localitatea Drăgășani, județul Vâlcea
sat Dobrușa, comuna Ștefănești, județul Vâlcea
sat Cepari, comuna Cârlogani, județul Olt
Arta vinului la olteni
Strada Zorelelor, nr. 1, sat Colibași, comuna Strejești, județul Olt
Strada Avram Iancu, nr. 101, localitatea Drăgășani, județul Vâlcea
Strada Dealul Olt, nr. 1, localitatea Drăgășani, județul Vâlcea
Strada Dealul Viilor, nr. 15, localitatea Drăgășani, județul Vâlcea