• Luni până Vineri: 8.00 am - 7.00 pm

Crama Avincis

VisitDrăgășani.ro

Locație

Strada Valea Caselor, nr. 1A, localitatea Drăgășani, județul Vâlcea

Informații

  • Fondatori / Proprietari

    Valeriu Stoica, Cristiana Irinel Stoica, Andreea Stoica

  • An înființare

    2011

  • Website

    avincis.ro

  • Enolog

    Andrea Previtali, Giotto Consulting SRL - Italia

Prezentare

Domeniul Vila Dobrușa și-a redeschis porțile în 2011 de către familia Stoica, Valeriu și Cristiana Irinel, alături de fiica acestora, Andreea. La Crama Avincis, tradiția și modernitatea se împletesc în toate aspectele: cultivarea viei, procesul de vinificație, arhitectura domeniului.

În prezent, domeniul este un ansamblu arhitectural și peisagistic format din conacul neoromânesc cu influențe brâncovenești, Crama Avincis dotată cu echipamentele necesare procesului de vinificație, spații de cazare, salon de degustare și de luat masa, 48 de hectare de vița-de-vie și amenajări peisagistice, dintre care amintim Poiana Apostolilor.

Echipa AVINCIS este implicată în toate etapele producției vinului, de la îngrijirea plantațiilor de viță-de-vie, la culesul manual al strugurilor, urmate de procesul tehnologic de vinificație realizat sub îndrumarea enologului Andrea Previtali.

Strugurii folosiți în vinificație provin din cele 48 de hectare de viță-de-vie plantate atât cu soiuri românești autohtone, cât și cu soiuri internaționale. Maturarea vinurilor este realizată în tancuri de inox, baricuri de stejar din Franța și chiar amfore. De asemenea, la Crama Avincis se produce spumantul Avincis prin metoda tradițională din Crâmpoșie Selecționată.

Vinurile produse sunt împărțite în mai multe game (Vila Dobrușa, Domnul de Rouă, Avincis) și se găsesc în retail (Carrefour, Mega Image, Auchan și altele), cât și în numeroase locații HORECA sau magazine de specialitate.

Soiuri de struguri: Crâmpoșie Selecționată, Negru de Drăgășani, Alutus, Tămâioasă Românească, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Pinot Gris, Sauvignon Blanc (clona Petit), Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir

Povestea începe în 1927, când străbunicii doamnei Cristiana Irinel Stoica, Maria și Iancu Râmniceanu, au achiziționat conacul neoromânesc cu influențe brâncovenești (construit în 1905) înconjurat de 40 de hectare de viță-de-vie și 8 hectare de pădure. În perioada comunistă, în 1946, domeniul a fost confiscat și a aparținut de IAS Drăgășani. 

Chiar dacă familia Stoica a recuperat fostul domeniu și conacul în stare de degradare în 1997, doar în 2006, invitați de Jakob și Ileana Kripp la Crama Prince Știrbey, au fost fermecați cu adevărat de vin, vie și tradițiile din zonă. În perioada 2007-2010, a urmat procesul de restaurare al conacului și construcția Cramei Avincis sub coordonarea arhitectului Alexandru Beldiman.

Astăzi, puteți participa la degustări de vinuri (grupuri de minim 5 persoane - cu rezervare) care includ vizitarea cramei și a domeniului Vila Dobrușa sau vă puteți bucura de un sejur care include cazare, mese, degustări de vinuri și plimbări în vie.

Tour Plan

1. Cum ajung la Crama Avincis?

2. Se pot face degustări de vinuri și vizite în cramă?

3. Se pot organiza evenimente și ședințe foto?

Locație

Featured tours

Te-ar putea interesa și:

back top